Kies je echt voor je ‘volk’ of toch voor jezelf?

“Samen” wordt weer elk voor zichzelf.  Het was ‘de lijst’ die ideeën en mensen zou samenbrengen ten voordele van de stad en de bewoners.  Ze zouden het samen doen. Het was een mooie missie. Ze hadden het zo mooi voor bedacht maar het is niet gelukt.

IB - samen

Bron Gazet van Antwerpen

Het was te moeilijk om over de geschillen te praten en elkaars situatie te begrijpen! Dit is een essentiële voorwaarde voor goede communicatie. Meestal weten mensen heel goed wat ze zelf willen maar luisteren amper naar wat anderen belangrijk vinden.  Laat staan dat ze oor hebben voor de gemeenschappelijke doelen.

De oorzaak ligt hier heel vaak bij het te grote ego van mensen. Als er een plaats is waar het ego niet zou mogen domineren dan is het toch de politiek. En toch zijn het ego trippers.  Het systeem lokt het ook uit. Hoe meer stemmen je hebt, hoe groter de kans dat je iets in de pap te brokken hebt. En of de kiezer voor de meest bekwame persoon kiest is wel de vraag.

Als het nu om oranje, groen, rood of blauw gaat, een politieke partij maar ook een bedrijf kan pas slagen als men goed kan communiceren over de gemeenschappelijke doelen waarbij het ego van de politici en bedrijfsleiders eigenlijk het minst belangrijke is.

Dat men ook voor het ego kiest kan en mag omdat we mensen zijn. Doch waar men erin slaagt om met alle partijen te streven naar gemeenschappelijk doelstellingen waar het volk beter van wordt, zal de politiek een reële betekenis krijgen.  Alles draait, valt en staat met een open, eerlijke en transparante communicatie rond doelstellingen.

We hebben dringend nood aan een regering die echt zorg draagt voor de mens, de natuur, en de cultuur.  Waarom is er niemand die durft te omschrijven welke regering we in de toekomst nodig hebben ?  Het ego en het alter ego? Of de schrik voor persoonlijke afwijzing!

IB - Ego

Wat ze ook zeggen en schrijven over ‘de burger’, de politici vergeten vaak dat het niet gaat over hen als persoon maar over ons land en het volk. Pas wanneer je je ego durft opzij zetten in functie van het behalen van een gemeenschappelijk doelstelling, kan het volk er beter van worden. Dit is het vertrekpunt voor een betere gemeente, een beter Vlaanderen, een beter België, een beter Europa….

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Blogpost

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s