Wat als we als Belgen meer Amerikaans zouden kunnen ondernemen?

U hoort waarschijnlijk nogal wat faalverhalen van ondernemers.  U kent ook dergelijke mensen in uw omgeving.  Of u hebt ze op allerlei media gezien of over gelezen.  Neem nu even het verhaal van Jochem Boeykens op Failing Forward.

Failing Forward – Jochen Boeykens from Startups.be on Vimeo.

Falen is nog altijd een taboe in onze maatschappij.  In de VS wordt daar helemaal anders tegen aangekeken als hier.  Falen wordt daar vaak gezien als een ervaring en niet al een persoonlijke fout.  U moet er vooral iets uit kunnen leren zonder uw zelfvertrouwen te verliezen.

ib - buisMaar dichter bij huis zult u ook volgende situatie wel herkennen:  

U kwam thuis met een goed rapport maar met een buis voor een vak zoals aardrijkskunde of godsdienst.  En u werd enkel daar op afgerekend.  De ene ouder vroeg u hoe u aan die buis kwam terwijl de andere voorstellen deed hoe u dit in de toekomst kon vermijden.   De oudercontact avond focuste op het buis vak terwijl de 90% op wiskunde totaal niet aan bod kwam.  Het resultaat is vaak verlies van zelfvertrouwen.

Toen u op de universiteit ging studeren gebeurde dit ook wel eens.  Denk maar aan de tijd toen u tweede zit had voor frans terwijl uw financiële wiskunde fantastisch was.  Ook dan ging u aan uzelf twijfelen.  Heeft iemand u ooit gevraagd wat u aan uw frans kunt doen om er beter in te worden?

ib - montpellierEn toch zijn oplossingen vaak simpel.  “Marijke bijvoorbeeld ging een jaar op Erasmus naar Montpellier (F) zodat haar gesproken frans haar tweede natuur werd.” Dit is een mooi voorbeeld van hoe u uw eigen tekorten kunt ervaren en er door een simpele oplossing rijker van wordt.

Zelfvertrouwen hebben is voor veel mensen de grootste uitdaging. 

Nog een voorbeeld: Piet werd van kindsaf aan door zijn ouders afgerekend op zijn dyslexie.  Uiteindelijk werd hij ondernemer.  Hij maakte fouten in zijn boekhouding en facturatie waardoor hij zijn activiteiten moest stopzetten.  Hij zag zijn dyslexie niet als een beperking en vond dat hij persoonlijk had gefaald.

ib - succesDoor een groter bewustzijn en zelfvertrouwen te ontwikkelen wordt falen mogelijk en leidt tot een zeer nuttige feedback over uzelf en uw groeiproces.  Het uit- en opbouwen van dit zelfvertrouwen en ondernemingsvaardigheden is een proces dat begeleiding vereist. Vertrekkende van de uw hindernissen leert u hoe via communicatie en leiderschap zelfvertrouwen op te bouwen.

Dat is  net wat wij beoogen met onze Masterclass Communicatie en Leiderschap.  Misschien kunnen wij  net als bij Jochen Boeykens met u aan dit proces werken. 

 

Lees meer via https://www.inbalance.be/opleidingsdatum/masterclass-leadership-amp-communication-2017-2018

 

 

 

 

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Blogpost

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s